Održana radionica “Prvi poduzetnički koraci – obrt ili doo?”

U četvrtak, 02. ožujka 2017. u trajanju od 14:00 – 15:30 u Velikoj dvorani 2 Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira održana je radionica pod nazivom „Prvi poduzetnički koraci – obrt ili d.o.o.?“ u organizaciji Poduzetničkog inkubatora Klis i Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira.

Radionica je bila namijenjena svima zainteresiranima koji žele pokrenuti nešto svoje, a nisu sigurni kako odabrati odgovarajuću djelatnost.
Cilj radionice bio je pojasniti zainteresiranima koje su razlike između obrta, j.d.o.o.-a i d.o.o.-a te koje su im prednosti i nedostaci.

Tijekom radionice obrađena su i brojna druga pitanja poput poticaja za poduzetnike, načina podnošenja zahtjeva za poticaje te koje uvjete moraju ispunjavati, a također i na jednostavan način objašnjeno oporezivanje kod obrta, j.d.o.o.-a i d.o.o.-a u skladu s novom poreznom reformom.

Nesvakidašnja radionica vođena upitima studenata i zainteresiranih na temu privatnog poduzetništva, izbora između oblika poduzetništva i prvim koracima, održana je u punoj dvorani Visoke škole za management i dizajn Aspira.

Maja Zelić, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Općine Klis na realnim primjerima odgovorila je na sva pitanja i nedoumice koje su imali potencijalni poduzetnici, iznenadivši se motivaciji i zainteresiranošću mnogobrojne publike.
Teorijska znanja dostupna su svugdje, ali realni primjeri poduzetnika, nova porezna reforma, prednosti i nedostaci i osnovne razlike između obrtnika i tvrtke, odnosno dohodaša i dobitaša zasigurno su najvrijednije informacije koje su zainteresirani dobili, a što su sami i ocijenili kroz anonimnu anketu.

Dinamiku radionice upotpunile su i Mila Mihovilović, stručnjak za pravna pitanja i inkubaciju poduzetnika, Stjepanka Radić također pravnica i Nino Kapitanović, voditelj kolegija, a sve pod budnim okom profesora kojem je poduzetništvo u venama – Maria Buble.